Wassen-4

Schadeloos uw auto wassen

Schadeloos uw auto wassen

Schadeloos uw auto wassen, hoe doet u dat nu goed? Welke dingen kunt u wel, en welke écht niet doen? Er zijn veel elementen waar een autodetailer rekening mee houdt gedurende het wasproces, en het tweede blog op onze website besteed ik graag aan het element wat ik als meest essentieel ervaar: de “two bucket method”. Maar daarover straks meer. Eerst wat informatie over wat swirls zijn en hoe deze ontstaan.

Swirls

Swirls zijn enorm oppervlakkige krasjes in de lak. Ze zijn u hoe dan ook een keer opgevallen als u een auto in goed licht (of de zon) hebt bekeken. Vaak zijn het cirkelvormige krasjes welke de gehele auto bedekken. Deze swirls maken de lak van de auto niet alleen minder mooi in goed licht, maar maken de lak van de auto ook een stuk doffer. De krasjes breken de glans van de lak en zorgen hierdoor voor een minder mooie verschijning van uw bolide. 
Deze swirls ontstaan afhankelijk van de hardheid van de lak uiteindelijk wel op elke auto. Hoe goed u ook met de lak omgaat. Tijdens het rijden zijn er namelijk altijd deeltjes in de lucht die heel zacht tegen de lak van de auto schrapen en deze zogeheten swirls achterlaten. Maar u bepaalt of dat deze swirls na de eerste wasbeurt alweer te zien zijn, of dat deze door de jaren heen door gebruik van de auto gestaag naar voren komen. Hoe u swirls zo lang mogelijk kan uitstellen (en zelfs volledig voorkomen) weet u na het lezen van dit blog!

Bekijk ons aanbod!

De "Two Bucket Method"

De Two Bucket Method helpt u bij het “schadeloos uw auto wassen” en is rechttoe rechtaan het gebruik van twee emmers gedurende het wasproces. Natuurlijk zijn er nog meer elementen die het maken van swirls gedurende het wassen reduceren, en deze zullen wij behandelen in volgende blogs. In deze blog gaan wij enkel in op de meest essentiële factor. 
Waarom deze two bucket method zo belangrijks is, wordt duidelijk zodra ik u uitleg hoe deze swirls tijdens het wasproces ontstaan. Deze swirls ontstaan gedurende het wasproces door het wrijven van het achtergebleven vuil van de auto over de andere panelen doordat de spons of washandschoen niet wordt uitgewassen voordat het volgende deel van de auto wordt aangepakt. Hoe minder vuil er in de washandschoen of de spons zit, hoe minder kans op swirls nadat u de auto gewassen hebt. 

Toepassing

Schadeloos je auto wassenZoals de term al zegt, gebruikt u dus twee emmers gedurende het wasproces. Eén vult u met autoshampoo, en de ander simpelweg met water (en voor de échte detailer ook met een washing grid). Na elk paneel van de auto spoelt u uw washandschoen, poetsdoek of spons grondig uit in de emmer met water zodat al het zand, stof en ander vuil in deze emmer verdwijnt voordat u de handschoen weer in aanraking brengt met de sopemmer. Op deze manier blijft de autoshampoo waar u mee wast schoon en krast u de auto niet gedurende het wassen. Om deze methode goed toe te passen is het essentieel dat u na elk paneel uw handschoen uitwast, en bij grote panelen als het dak of de motorkap dit ook tussendoor doet. Vergelijk na een behandeling van uw lak het resultaat hiervan na een jaar en u zult versteld staan! Als u liever een voorbeeld ziet van hoe de two-bucket method in zijn werking gaat raden wij u aan dit filmpje te kijken.

Voorkomen van Swirls

Eerder las u dat swirls bij iedere auto weer voorkomen nadat er door loop van tijd meer met de auto is gereden en nu maak ik u wijs dat swirls ook volledig te voorkomen zijn? Dat klopt, en wel met een bescherming van de lak. Dit kan een coating zijn, maar nog effectiever is Paint Protection Film. De Paint Protection Film beschermt de lak van uw auto voor een enorm lange tijd en herstelt zich door middel van warmte (van de zon, of een föhn). Op deze manier voorkomt u niet alleen dat er swirls in uw daadwerkelijke lak ontstaan, maar zullen swirls ook nooit te zien zijn aangezien ons Paint Protection Film deze lichte krasjes vanzelf weer opvult met behulp van enige warmte.

Overige blogs

Ik hoop dat u met de tips in dit blog aan de slag kan en dat u uw auto ook na een behandeling bij Autocare Detailing voor langere tijd in mooie staat kunt houden!
Voor meer handige informatie over detailing raad ik u aan om ook onze andere blogs te lezen en op de hoogte te blijven voor aankomende blogs. Het is de moeite waard! Als u vragen, opmerking of iets te melden heeft, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen via 06  41 78 70 72 of via de contactpagina.