Autocare opening-26

Wat is detailing?

First things first...

Als eerste blog op de nieuwe website van Autocare Detailing wil ik graag antwoord geven op een essentiële vraag die veel van onze websitebezoekers regelmatig stellen. Dit moet naar onze mening voor eens en altijd helder zijn: “wat is auto detailing precies?”

Het woord "Detailing"

Veel mensen die voor het eerst, of soms voor de zoveelste keer, hun auto laten behandelen bij een detailer is het onduidelijk wat een detailingsbedrijf nou precies doet. Iedereen kent de wasstraat, wasboxen, auto wassers, auto poetsers, noem het maar op. Maar wat maakt een auto detailer dan dat zij de naam “detailer” mogen dragen? 

Een deel van het antwoWat is Auto Detailingord zit hem al in de naam. Het woord “detail” maakt 80% op van de term en dat is niet voor niets. 

Het detail is namelijk waar het bij een detailer om gaat. Het doel van een autoreinigingsbehandeling bij Autocare Detailing is immers is niet alleen een schone auto, maar het neerzetten van een top resultaat. Wanneer wij aan de slag gaan met een auto wordt dit proces enorm secuur in gang gezet en dit is gedurende de de gehele behandeling de maatstaf.

Bekijk ons aanbod!

Is dat niet gewoon auto’s poetsen?

Maar, het verschil dus:
Een autowasser gaat aan de slag met sterke chemicaliën welke uw auto snel schoon krijgen, maar houdt gedurende dit proces geen rekening met mogelijke krasjes welke hij/zij veroorzaakt en zal letterlijk alle kleine hoekjes of randjes waar niet gemakkelijk gereinigd kan worden, overslaan. 

Een auto poetsers houdt rekening met de beschadigingen aan de auto en weet welke supplementen het beste resultaat behalen bij zowel het interieur als het exterieur van de auto. Sommige autopoetsers polijsten ook auto’s tegen extra betaling. Dit maakt dat alle lichte beschadigingen, kleurverschil door de zon en doffe plekken verdwijnen en de lak weer als nieuw uit de verf komt. 

Wat is detailing?

Waar een échte detailer het verschil maakt zit hem in het feit dat deze, indien de klant hierom vraagt, de gehele auto weer in showroom staat terugbrengt. Niet alleen het interieur en het exterieur, maar ook de onderkant van de auto en de motorruimte kunnen door een detailer worden aangepakt. Bij Autocare Detailing verwijderen wij indien nodig autopanelen die het schoonmaken van andere elementen belemmeren en plaatsen deze na de behandeling weer terug. Wij verwijderen velgen en brengen deze van binnen en buiten weer in perfecte conditie.
Wat u uit deze tekst kunt opmaken is dat u bij een detailer een auto achterlaat bij iemand met de passie om het maximale uit de auto te halen om u de ervaring te geven die uw auto u kan bieden.

Is Autocare een ware “detailer”?

Wij bij Autocare Detailing streven ernaar om elke klant de bovenstaande ervaring te geven en nemen de naam detailing dan ook erg serieus. Vanaf het moment dat we een auto in de snow foam zetten als pre wash tot het moment dat de auto wordt beschermd met een coating of PPF. Bij Autocare Detailing krijgt u uw auto terug in concours staat wat niet alleen ons alle voldoening geeft, maar voor u ook een geweldige ervaring garandeert wanneer u uw auto weer komt ophalen of wanneer deze bij u wordt afgeleverd door onze haal- en breng service

Overige Blogs

In de komende blogs gaan wij dieper in op werkprocessen binnen ons bedrijf. Ook geven wij u handige tips over hoe u uw auto zelf netjes houdt en wat u zelf thuis kan doen om uw auto weer in een goede staat te krijgen. Met onze tips wordt u een echte thuisdetailer, dus hou onze blogs in de gaten!