Glascoating-2

wat is een glascoating?

Een glascoating als beschermlaag

Zoals uitgelegd in het eerste blog is een detailer een autopoetser die elk detail van een auto in perfecte staat terugbrengt. Wij bij Autocare Detailing halen voldoening uit dit werk en streven ernaar om de pareltjes van onze klanten de aandacht te geven die deze verdienen. Echter is het zo dat wanneer een auto wordt opgehaald, deze bij slecht weer alweer redelijk vies thuiskomt bij de eigenaar. Om ervoor te zorgen dat het resultaat van onze inspanning langer zichtbaar en merkbaar blijft bieden wij verschillende auto coatings aan. Deze glascoating brengen wij aan op de lak of Paint Protection Film van uw auto na een behandeling. De glascoating beschermt vervolgens de lak of PPF voor een lange tijd tegen het hechten van vuil, poep en insecten en is tevens uiterst waterafstotend. Regen loopt direct van uw auto af waardoor deze snel droogt na een regenbui. 

Hoe kunt u de Levensduur van een glascoating verlengen?

Bij glascoatings geven fabrikanten geregeld garantie voor een bescherming van 1 tot 3 jaar afhankelijk van de coating in kwestie. Echter is de levensduur van een glascoating afhankelijk van de manier waarop er met de auto omgegaan wordt, hoe vaak de auto gewassen wordt, op welke manier dit gedaan wordt en waar de auto overdag en ’s nachts wordt geparkeerd. 
Het optimale scenario is als volgt: 

De auto wordt niet onder een boom geparkeerd, wordt beschermd tegen zonlicht en hevige zandregen. Optimaal wordt de auto in een garage geparkeerd. De auto wordt geregeld (om de 2-4 weken) op de juiste manier gewassen en indien nodig zo snel mogelijk ontdaan van vogelpoep en heftige insectenvlekken.

Bekijk onze glascoatings!

"met een glascoating nooit meer wassen"

Enkele detailers beloven gouden bergen als het aankomt op auto glascoatings. Deze geven aan dat een glascoating de lak van de auto dusdanig beschermt dat u deze gedurende de actieve levensduur van de coating niet hoeft te wassen. Verassing, het tegenovergestelde is juist.
Glas coatings worden, net zoals de autolak, aangetast door vogelpoep, insecten en ander vuil. Om deze reden is het belangrijk dat u uw auto geregeld blijft wassen, ook wanneer deze beschikt over een glascoating!  Cruciaal bij het wassen van deze auto is dat u dit op de juiste manier doet. In onze blogs geven wij u steeds meer informatie over hoe u dit correct doet, maar een belangrijk begin is in dit blog te lezen! 

Overige blogs

Ik hoop dat u met de tips in dit blog aan de slag kunt en dat u uw auto ook na een behandeling bij Autocare Detailing voor langere tijd in mooie staat kunt houden!
Voor meer handige informatie over detailing raad ik u aan om ook onze andere blogs te lezen en op de hoogte te blijven voor aankomende blogs. Het is de moeite waard! Voelt u zich ook vrij om contact op te nemen als u uw auto wilt laten (glas)coaten.